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바라보기, 언어, quartro formage, 콰트로 프로마쥬
이탈리아어 숫자
0 zero 제로
1 uno 우노
2 due 듀에
3 tre 트레
4 quattro 콰트로
5 cinque 친쾌
6 sei 세이
7 sette 세테
8 otto 오또
9 nove 노베
10 dieci 디에치
Quattro(이탈리아어)
Quatro(포르투갈어)
Cuatro(스페인어) 모두 4를 뜻하며, 기원은 라틴어로 4를 뜻하는 quattuor이다. 프랑스어, 카탈루냐어에서도 같은 어원의 단어인 quatre(카트르/콰트르)가 쓰인다.
formage
m (plural formages) cheese
아무리 찾아도 콰트로 프로마쥬라는 단어는 없다
4가지 치즈맛 피자 정도…
피자집에만 있는 이름인데… 왜 단어들은 검색이 안될까?!
이상하다
이 이름이 정상적인 이름인듯…
Pizza quattro formaggi
Pizza quattro formaggi Italian: [ˈkwattro forˈmaddʒi] (four cheese pizza) is a variety of pizza in Italian cuisine that is topped with a combination of four kinds of cheese, usually melted together, with (rossa, red) or without (bianca, white) tomato sauce. It is popular worldwide, including in Italy,[1] and is one of the iconic items from pizzerias' menus.
Main ingredients
Mozzarella, Gorgonzola, Fontina and Parmesan Traditionally, the cheeses include Mozzarella, as the fundamental component, which maintains humidity during cooking, partially protecting the other cheeses from the strong heat of the oven.
Gorgonzola is almost systematically present and the completing duo consists of other local cheeses, depending on the region, with Fontina and Parmigiano-Reggiano as the typical complements, but other variants include Pecorino, Ricotta, Stracchino, Robiola, Taleggio, smoked Provola or Caciocavallo.
Beside Mozzarella, mass-produced pizzas often use Parmesan, Romano, Asiago, and other Italian-style cheeses, though some use non-Italian cheeses such as Edam, Emmental and Blue cheese.
The choice of cheeses is not random, they should be full-fat or semi-fat and vary in flavour. Besides Mozzarella, the quattro formaggi usually combines a blue or mature cheese, a soft cheese (such as Emmental or Gruyère) or a creamy cheese (such as Robiola or Stracchino), and a hard cheese (parmesan or pecorino, grated).
Unlike other pizzas, like the Napolitan or the Margherita, which have an old, rich, and documented history, the Quattro Formaggi, despite its popularity and preponderance, has a less clear origin, certainly due to its composition being so obvious. It is believed to originate from the Lazio region at the beginning of the 18th century.
Its less obvious and more recent versions, like the Quattro Latti pizza, can be on the opposite tracked in the history of gastronomy.
프랑스에서는 라틴어 'formaticus(곰팡이로 만들어진)'를 어원으로 하는 'formage'가 변하여 치즈를 가리키는 '프로마주(fromage)'로 쓰이고 있다.
한편 영어 'cheese'는 로마에서 'caseus'로 일컬어지다가 고대영어 'cese'와 중세영어 'chese'를 거쳐 지금의 'cheese'로 변한 것이다. 자세한 내용은 치즈 항목 참조.
프랑스의 대표적인 경질치즈.
역사가 2000여 년이 되는 매우 오래된 치즈이다. 커드를 '르 프로마쥬(le fromage)'라고 하는 나무통에 넣어서 만든다. 여기서 프랑스어(語)로 치즈를 뜻하는 '프로마쥬(fromage)'라는 단어가 유래되었다.
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